post-thumb

[Font: EL PUNT AVUI+]

  • La Generalitat i Asetrans ultimen el primer gran centre de serveis i formació per al sector del transport a la demarcació de Girona

  • La nova infraestructura estarà situada a prop del CIM la Selva

El primer centre a les comarques gironines per donar servei al sector del transport. Això és el que ultimen la Generalitat –a través de Cimalsa– i la patronal gironina del transport, Asetrans. Es tractarà d’un espai d’uns 30.000 metres quadrats situat a prop de l’aeroport de Girona i del CIM la Selva, que inclourà espai perquè hi puguin estacionar entre 300 i 400 camions però que també contindrà aules de formació i zones de pràctiques, entre altres coses. Es preveu que aquest truck center sigui una realitat l’any que ve. L’anunci del nou centre es va fer ahir a Girona durant la conferència del director general de Cimalsa, Enric Ticó, al Cercle d’Infraestructures a Girona. Ticó va recordar que a Tarragona ja hi ha un centre d’aquest tipus i que aquest és el model a seguir. Segons Ticó, a Tarragona hi van transportistes d’arreu de l’Estat a formar-se i, en el cas del de les comarques gironines, la seva influència també hauria d’arribar a la Catalunya del Nord i al sud de l’Estat francès en general.

El president de la Confederació Empresarial de Transport per Carretera de Catalunya (Cetcat) i també vicepresident d’Asetrans, Eduard Ayach, va explicar que s’espera que el centre sigui una realitat “al més aviat possible”, i destaca que amb aquesta infraestructura es resoldrà una mancança “històrica” a la demarcació de Girona, que fins ara no disposa de cap centre d’aquestes característiques, i recorda que es preveu que s’hi puguin fer cursos i cicles de formació professional.

 

Logis Empordà

Durant la conferència que es va fer ahir al matí a la Cambra de Girona, Ticó també va explicar que hi ha “converses molt avançades” amb empreses que s’han interessat per instal·lar-se al Logis Empordà i que es preveu que d’aquí a un any o un any i mig el 100% del sòl d’aquest complex estigui ja ocupat per empreses. Actualment, només ho està el 25%.

Pel que fa a la terminal intermodal del Far-Vilamalla, Enric Ticó va afirmar que es preveu que a mitjan 2019 s’hagi enllestit el projecte i que podria ser que a finals del 2019 ja estigués construïda la plataforma. A més, pel director general de Cimalsa, hi ha bona predisposició d’Adif a l’hora d’executar el quilòmetre de via que ha de permetre connectar el complex amb la xarxa ferroviària de mercaderies.

 

Debat de la cambra de comerç Infraestructures 12/10/2018